понеделник, 14 октомври 2013 г.

Кристин Лагард : САЩ могат да вкарат света в рецесия

Световни новини

     С неразбирателствата си около бюджета и тавана на дълга, американските законодатели рискуват да причинят щети на целия свят, които може да наклонят глобалната икономика към още една рецесия, предупреди директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард, пише днес британският в-к „Индипендънт”.

Лагард, която е и бивш финансов министър на Франция, поля със студен душ предположенията, които дойдоха от републиканския лагер, че правителството не трябва да обявява фалит, ако в крайна сметка таванът на дълга не бъде вдигнат.

По-рано сенаторът на Кентъки Ранд Пол заяви пред Си Ен Ен, че „ако САЩ не вдигнат тавана на дълга си, това означава че ще трябва да се балансира бюджета, но не и че ще трябва да се обяви фалит”.

"Когато си най-голямата икономика в света, когато си едно сигурно убежище при всички обстоятелства, както е в този случай, ти не можеш да се впускаш в подобни счетоводни практики", изтъкна още ръководителят на МВФ.

Sky News: Четирима мъже са задържани в Лондон заради подозрение за терористично нападение

Британските служители за борба с тероризма са задържали четирима души в шест различни лондонски райони в рамките на планирана антитерoристична операция, предаде Sky News. В изявление на Лондонската полиция се казва, че служителите на реда са задържали мъжете късно вчера. Двама от мъжете са били задържани на Mansell Street, Източен Лондон, третият – в Westbourne Grove, Западен Лондон, а четвъртият – на Рeckham Street, Югоизточен Лондон. Полицаите извършили обиск на шест адреса, като част от предварително планираната антитерористична операция.


Кореспондентът на Sky News описа операцията като “значителна”. Продължаваме да следим темата....